söndag 26 februari 2012

Kläder för den kreativa eller panka

Ibland, när man har tröttnat på sina kläder eller bara vill ha nya gratis så kan man ju förnya de man redan har. Idag tog jag en kasse kläder av mamma som hon ändå tänkte slänga, trots att de var för stora. Orsaken var just för att vissa av tygerna/trycken var riktigt fina, och jag kom på att man kan göra om dem. :) 
Koftärmar kan bli sköna benvärmare, dragkedjor kan klippas till unika halsband, säckiga tröjor kan sys till kreativa kassar, osv... ^^ Och för den som inte orkar sy så mycket kan man ju alltid klippa till tröjor till linnen, eller jeans till shorts. Och så kan man göra om en tråkig gammal tröja till ett collage av massa tygbitar eller måla den med textilfärg.

Det hela kan vara ett sätt att fixa personliga kläder gratis. x) Så nästa gång du är pank eller bara känner dig kreativ kan du rensa garderoben istället. :) Det räcker men att sy fast några knappar för att en T-shirt ska kännas rolig och ny.

Andra tips för den som inte har så mycket pengar att spendera på kläder:

Second hand: Inte helt gratis, men helt klart snygga och unika kläder som väntar. Här kan man ju också hitta billiga plagg att fixa om lite som ovan.

Klädbytarkväll: Jag har varit på en byta-saker-fest förut och det är jättekul och praktiskt, eftersom att man inte bara ser till att kläderna man tröttnat på kommer till nytta utan även får tillskott till sin garderob helt gratis. Sedan kan man ju alltid fråga föräldrar, syskon eller kompisar om man kan få kolla efter lite plagg att låna.

Loppis: Någon loppis i närheten? Där kan det alltid finnas billiga kläder. Annars kan man ha en egen loppis för att samla ihop pengar till kläder förstås.

Ja om man envisas med att köpa "riktiga" kläder från affär, kan man ju kolla sätt att tjäna pengar. Barnvakt, städa, baka eller liknande. ^^

Det var lite tips för den kreativa eller panka... ^^

(Bilden är av kassen jag fick av mamma, hahha)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera så äter vi en cupcake <3 Nomnomnom..