Men om det är så att man inte har en glassmaskin så kan man göra egen glass ändå. Här kommer ett recept som jag hittade i Julia. :), och de hade tagit receptet från "Nya första kokboken" av Johanna Westman. Så här står det i Julia:
För 4 personer
Du behöver:1 deciliter standardmjölk2 deciliter grädde1 vanlijstång4 äggulor
1 deciliter extrafint strösocker
Kastrull, elvisp, bunke, stor skål, termometer
Gör så här:1: Häll mjölk, grädde och vanliljstång i en kastrulloch låt det bli riktigt varmt - utan att koka.2: Vispa äggulor och socker till en luftig smet i enbunke.3: Ta bort vanlijstången och häll gräddmjölken överäggsmeten. Vispa ihop. Häll tillbaka i kastrullen ochvärm tills den är 85 grader om du har en termometer.Annars ska den ryka lite, men absolut inte koka! Taav kastrullen från värmen,4: Låt glassmeten svalna helt och ställ den sedan ikylskåpet i ett par timmar. (Det är här du kan användaglassmaskin om du har en).5: Häll smeten i en rundbottnad skål av plast ellermetall, sätt in i frysen.6: Ta ut glassen efter en halvtimme och vispa den medelvisp. Vispa igen efter en halvtimme och kanske tvågånger till med en halvtimme emellan. Glassen är klarefter ungefär fyra timmar.
Sedan finns det ju en massa smaksättningar man kan ha i glassen. Om man ska ha i någon smak så blandar man ner den efter kylen med innan frysen. Smaksättningar kan ex. vara: Jorgubbar, mer grädde, choklad, kola, blåbär, osv... Man kan även ha i bitar av ex. nötter, chokladbitar eller varför inte russin? För mer förslag, kolla in smaksättningsförslagen på kolareceptet... :) (Pepparkaka skulle säkert vara supergott!)
Hur som helst är glass otroligt "goodtasting", och kan ge en sommarkänsla. :)
Glöm inte att lägga upp snyggt i en skål, eller trycka ner i en strut. x) ^^
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentera så äter vi en cupcake <3 Nomnomnom..